רוז בר- נור / שיברי זיכרון
Rose Bar -Nur / Fragments of Memory
אוצרת: דניאלה טלמור
פתיחה: יום שבת,31 לאוגוסט 2019 בשעה 12:30
גלריה עין הוד
הדימויים בציוריה של רוז בר- נור מקורם בנופים ואובייקטים אשר נחרטו בזיכרונה וזוכים כעת לאינטרפרטציה אישית. הציורים הצבעוניים, ריאליסטיים ביסודם, מביאים לידי ביטוי יכולת ציורית משימה. בציורים נופים אורבניים כחזיתות של בתים, חלונות, נופים, טבע דומם לצד תפנים של בית אותו היא מכנה הסעודה האחרונה. בד בבד עם מלאכת הציור התופסת מקום מרכזי במהלך חייה לימדה בר- נור במהלך כמה עשורים אדריכלות ועיצוב פנים במוסדות אקדמיים, בשנקר, בי”ס הגבוה להנדסה ולעיצוב, במכללות אורט ובמכללה האקדמית באשקלון.
בסטודיו של בר- נור לובשים רעיונותיה עור וגידים, צבע, השראה ואווירה. כאשר הם קמים לחיים חודרים לתוכם רכיבים מתוך חייה של האמנית, לצד צורות ואסוציאציות שמקורן במלאכת הציור. כך עולים על הבד מראות מרהיבים בוריאציות שונות בשפע של גווניה קשת. המציאות החדשה המתהווה ביצירות אלה קוראת דרור לצורות השונות, בעוד היוצרת שלהם שומרת על כתב יד אופייני המייחד את יצירתה, ומשמש לה ככלי ביטוי עצמי בלתי אמצעי.
עבודותיה מייצרות יופי שוקק חיים. הן הולמות בצופה אך במקביל גם חותרות לעורר בו הנאה אסתטית, כמו מוזיקה טובה שיכולה לצרום ולענג בעת ובעונה אחת. הציורים הללו הם הפרטיטורה המוזיקלית של האמנית המזמינה את הצופה להתנועע על גבי משטח הציור, על פני הרמוניות של משפחות צבע המונחות לצד דיסהרמוניות של קונטרסטים צבעוניים.
צילום: פטר בר- נור
נעילה: 18.9.19
(מודעה)