מציאות, אולי מדומה

קרן גלר | יובל שאול | טל שוחט

אוצרת: ד”ר סמדר שפי

מפגש עם טל שוחט והאוצרת ביום שישי 21.5  בשעה 11:00

CACR – המרכז לאמנות עכשווית רמלה

רחוב הרצל 112 רמלה

שעות פתיחה א’-ה’: 11:00 -15:30. ימי ו’ וערבי חג בתיאום מראש

 

שאלת תוקף המציאות הפכה מרכזית בתרבות במקביל להפיכת אמצעי התקשורת האלקטרוניים והטכנולוגיים לנפוצים.  גיבורי קולנוע וטלוויזיה, משחקי מחשב וכוכבי רשת הפכו לחלק מהתודעה והזיכרון האישיים והקולקטיביים. לרבים יש כיום אישיות אלטרנטיבית, אוואטרים שיצרו לעצמם ברשתות חברתיות שונות.

קרן גלר, יובל שאול וטל שוחט מתבוננים ויוצרים סביב שאלות הממשי והמדומיין, החלום והסימולאקרה (העתק, שיכפול, ללא מקור). מה שנדמה כמוחלט מתגלה כנזיל, כבר החלפה. שכבות של סיפור ואשליה ממסכות זו את זו ומתוכן עולים רגעים, לעיתים מצמיתים, ומתגבשים לצלילות נדירה.

מיצב הווידיאו טרופיקאריום (Tropicarium) של קרן גלר צולם בקניון מסחרי בבודפשט. גלר עוקבת אחר “אטרקציה” אבסורדית בה קהל צופה בכרישים המוחזקים בתנאי שבי אכזריים באקווריום זכוכית, ומתייחס לכך כתחליף לצפייה בטבע. את הכרישים, חיה טורפת שצדה למחייתה, מאכיל בשעות קבועות צוללן, ואלו נחשבים רגעי שיא: כריש שחושיו השתבשו וגופו מנוון כליל, אוכל דגים מתים.

העבודות האבסטרקטיות של יובל שאול ממשיכות מסורת ארוכה, מודרניסטית, של ציור שהחלה בתחילת המאה הקודמת. יחסי הציור האבסטרקטי והמציאות מורכבים ואמביוולנטיים: מחד מדובר במה שאינו מתאר את המוכר, שמהווה חלל ומקום בפני עצמו. מאידך זהו ציור שמרכיביו חושפים וישירים. משיכות המברשת, טפטופי צבע, ושאר פיגומי הציור מובאים כפי שהם, מושא להתבוננות ללא תיווך של נרטיב.

טל שוחט מזקקת, מלטשת, דימויים מוכרים, ומתעתעת בתפיסות המציאות שלנו. הפירות על העצים אינם צומחים עליהם אלא נבחרים ומסודרים בקפידה, כמדליות על חזה גנרל או כסמלי שפע ופריון של דת נשכחת. הרקע והתאורה עשויים בהפקות מורכבות, קולנועיות באופיין, שיוצרות רגעי שקט והוד. בהיגיון החלום של שוחט, עץ צומח לפני שטיח או מסכים כבדים, האור מתנהג בדרכים מיוחדות והשקט מהדהד חגיגי. העבודות הן מפגן ראווה של מלאכותיות שיש בה פן שביר וחוט פואטי בניסיון להגיע לשלמות.

 

להגעה כתבו ב WAZE המרכז לאמנות רמלה CACR

.

טל שוחט, רימון, 2016. באדיבות טל שוחט וגלריה רוזנפלד

Accessibility