“אדום” מרכז גוטסמן לתחריט| RED / Gottesman Etching Center 

 הצבע אדום הוא המכנה המשותף למבחר העבודות המוצגות כעת במרכז גוטסמן לתחריט . אם נדמה שזהו מכנה משותף צר למדי, כמעט אקראי , הרי תוך צפייה מתחוור שדי בו. האדום מתנהג כאן כמו מטרונום למוסיקה אך הוא פונה כאן לצופים לא פחות מאשר למבצעים: אם במוסיקה הוא מורה על הקצב והטמפו בו יש לנגן את היצירה, כאן הוא גם מורה על קריאה.

Jan Rauchwerger


הא אדום דם כמו מכתים דימויים, מכניס גם לנוף שקט, של שיחים ומים, את הדם. בהקשרי תולדות אמנות נחשוב על  דמו של ישוע, דמם של קדושים על קורבן וישועה ,כאב וטומאה. מתבקש לומר שהאדום הוא גם צבע התשוקה להצביע על האדום של קיטש, של לבבות מתקתקים וסרטי מתנה אך במקבץ המצוין הזה הדרמה עזה.
              בין “הערב נאכל את הקרביים…” השורה הראשונה בהדפס שיר של ניצן מינץ, לזרים-פצעים של טלי נבון, לדיוקן האישה האדום, המאטיסי של יאן ראוכוורגר נמשח חוט משותף של דחיפות וערגה. ראוכוורגר יצר את התחריט גם בכחול אפור וזו הזדמנות לחוות הבדלי טמפרטורות צבע באופן מוחשי.

Iddo Markus


 בנוף ובדיוקנאות האדומים של עדו מרכוס הוא נפרד מהנרטיב שבדרך כלל מהווה עמוד שדרה של עבודותיו .אם בעבודות הצבעוניות שלו נדמה שעצר רגע , שמסתתר בהם סיפור, כאן , אל אף הקו הרך יש איכות אייקונית לעבודות. הנוף האדום שלו הוא מהיפים בתערוכה .
יעל כנעני יוצרת עבודות בהם אדום וזהב, חגיגיים, עשויים כפלטה נוספת על הדפס של דף תווים ,וגם בנוף העץ המפורק של דיאנה קוגן האדום הוא תוספת שמשנה משמעות .
מקבץ העבודות האדומות מצטבר לחוויה מעיקה ומושכת, כשהמטאפורה השחוקה כל כך של אש, מחממת ומרתיעה נמצאת שוב כמדויקת.

אוצרת : עפרה רעיף
מרכז גוטסמן לתחריט – קיבוץ כברי

להרשמה לניוזלטר הפרסומי השבועי של “החלון” בנושאי אמנות, אירועים ותערוכות חדשות
www.smadarsheffi.com/?p=925 (הרישום נפרד מהרישום לבלוג)

 סיור  מרתק  בציר האמנות החדש בתל – אביב, יערך  ב 25 ספטמבר בערב ויכלול  גם את הגלריות החדשות,  ראו מידע בעמודת הסיורים בבלוג.
לפרטים נוספים  כיתבו לכתובת: 

thewindowartsite@gmail.com

 עקבו אחרי  באינסטגרם

https://www.instagram.com/smadarsheffi/

Tali Navon

 

RED / The Gottesman Etching Center 

The color red is the common denominator of the selection of works now on view at the Gottesman Etching Center. One might think this is too narrow a shared quality, almost by chance, but viewing the exhibition quickly shows that this is not so. The red behaves like a metronome indicating tempo and beat for the music, while here it also shows how to read the works.

Nitzan Mintz

The blood-red seems to stain the images, bringing blood into the landscape, into bushes and water. In its art historical context, red invokes the blood of Jesus and of the martyrs, sacrifice and salvation, pain and defilement. Red is also the color of passion, of kitsch hearts and ribbons, but in this excellent collection the drama is powerful.

Yael Cnaani

There is a common thread of urgency and deep longing stretching between Nitzan Mintz’s print leading with the line of poetry “This evening we will feast on the innards…” and Jan Reichwarger’s Matissian “Woman in Red.” Reichwarger printed the etching in blue-grey as well providing a concrete experience of color-temperature.
Iddo Markus’s red landscape and figures have an iconic quality and are some of the loveliest works in the exhibition.

Diana Kogan

Yael Cnaani has made festive prints using red and gold, printed with a second plate on musical score sheets, while in Diana Kogan’s deconstructed tree, the red is an addition that changes its meaning.
The group of works in red creates a cumulative experience which is at once attractive yet disturbing, a fire providing warmth yet embodying danger, to use a clichéd but very fitting metaphor.

The Gottesman Etching Center – Kibbutz Cabri

Join the mailing list for Window’s weekly informational advertising newsletter – 
www.smadarsheffi.com/?p=925
For information about the next upcoming Art tour,
September 25 at 17:30 (including these new galleries)   please write
thewindowartsite@gmail.com

Follow me on Instagram:

http://www.instagram.com/smadarsheffi

Dede
ד״ר סמדר שפי

ד״ר סמדר שפי

סמדר שפי היא מבקרת אמנות, אוצרת וחוקרת אמנות ותרבות עכשווית. מאז 2013 היא האוצרת לאמנות עכשווית במוזיאון בית ביאליק בתל אביב.
ב 2019 ייסדה את CACR – המרכז לאמנות עכשווית רמלה והייתה האוצרת הראשית שלו עד לסגירתו ב 2024.היא מבקרת אמנות וחוקרת של אמנות ותרבות עכשווית. לשפי תואר שלישי בתולדות האמנות מהאוניברסיטה העברית והיא מרצה בבית הספר לעיצוב וחדשנות במכללה למנהל בראשון לציון ובמסגרות חוץ אקדמיות בהן ‘בית לאמנות ישראלית’.
שפי הייתה מבקרת האמנות של עיתון הארץ בשנים מ-1992 עד 2012, ושל גלי צה”ל מ-2007 עד 2023.

אפשרויות שיתוף:

השארו מעודכנים - בלוג החלון

אנא הכניסו את כתובת המייל שלכם ושימו לב: כדי לסיים את תהליך ההרשמה עליכם לאשר את המייל שתקבלו מהאתר
To join The Window mailing list please type your e- mail address and confirm. Note: you will receive notifications only after you confirming an e- mail sent to you from The Window

ארכיון פוסטים

Accessibility