איכות העבודות של תומר רוזנטל יוצאת דופן. בעבודות קטנות על נייר הוא יורד למעמקים ומחשכים, למרתף של האופי האנושי ומצמיח “פרחי רוע” אם לשאול משם היצירה הסימבוליסטית של שארל בודלר מ 1857. העבודות , גם המעטות שצבעיהן בהירים כהות באופיין, מדאיגות מזמנות את הצופות והצופים להתבוננות חסרת רחמים.
ככאלו הן אינן נדרשות להקשר היסטורי כי האופי האנושי, כבר נוכחנו אינו משתנה במהותו. בעולם של נחשים וצלופחים, פנים אטומות כמו מסכות אטרוסקיות וארוטיקה חסרת שמחה אפשר רק לקוות להתעורר מסיוט.
תרוזנטל הוא סימבוליסט מובהק והזיקה של עבודותיו הן לאמנים כמו 1860-1917 Ernst Stöhr האוסטרי או 1840-1916 Odilon Redon הצרפתי ( וגם לאלפרד קובין Alfred Kubin , קולמן מוזר Koloman Moser ואמנים נוספים) . תחושה עמוקה של דקדנטיות, מיאוס וגם היקסמות הופכות את העבודות לאינטנסיביות.
באמנות ישראלית אפשר לחשוב על זיקה מסוימת, מוגבלת לאואזיש הופשטטר 1905 – 1994. התערוכה שומרת על
איכות מובהקת אך גריעת שתי עבודות, במיוחד זו בה נראית יד אוחזת פרח, הייתה מביאה אותה לידי ליטוש וחדות מתבקשים.
הזכייה של רוזנטל בפרס מוזס עם עבודות אלו, שחורגות מהזרם המרכזי, מעניינת ואפילו מעוררת תקווה.
תומר רוזנטל / חצות תערוכה לזוכה הפרס לציור על שם אסנת מוזס לאמן צעיר לשנת 2021 (ציור)
אוצר מלווה: אלי פטל
בית האמנים , ירושלים
מודליאני – מבט והקשר חדש
האקדמיה של החלון –
הרצאות ד”ר סמדר שפי בזום.
יום ב, 13 דצמבר 2021, ב 19:30
לינק לרישום
https://forms.gle/kxMMnTtAPujwPm9TA
בין הארכאי לאוונגרד של ראשית המאה, בין קלאסיקה מודרנית לסגנון אישי לחלוטין.
התבוננות חדשה על מודליאני בפריזמת ההווה שופכת אור על ייחודו בתוך קבוצת האמנים שהפכו את פריז של ראשית המאה למרכז האמנותי החשוב ביותר של התקופה ועל מנגנוני הכוח שפעלו שם.
נתבונן בעבודות שחלקן מוצגות כעת לראשונה בתערוכה באלברטינה בווינה (הסגור בשל הסגר באוסטריה). בהרצאה אעמוד על האפיונים של עבודתו, האיכויות ותרומתו של האמן המרגש הזה. נראה הקשרים לנושאים העומדים כעת בלב סדר היום של עולם האמנות.
אנא שלחו אישורי תשלום והקפידו למלא בטופס כתובת אימייל נכונה – לשם ישלח הקישור להרצאה בשעה 16:00
Tomer Rosenthal / Midnight
Tomer Rosenthal’s work has extraordinary quality. In small works on paper, he descends to depths of darkness, to the underground of human nature, creating “flowers of evil,” if we may borrow the name of Baudelaire’s Symbolist poems (1857). Rosenthal’s drawings, even the few that are light colored, are dark and worrisome, inviting viewers to merciless introspection
As such, the works do not require an historical context, since human nature – as we have seen – does not change. In a universe of snakes and eels, with expressionless faces like Etruscan masks, and joyless erotica, we may only hope to awaken up from the nightmare.
Rosenthal is clearly a Symbolist, with ties to works by painters such as Austrian artist Ernst Stöhr (1860-1917), or French artist Odilon Redon (1840-1916), as well as to Alfred Kubin, Koloman Moser, and others). The deep sensation of decadence, abhorrence, and enchantment make the works very intense.
Referring to Israeli art history, a certain limited association arises to Osias Hofstatter (1905-1994).
There is outstanding quality in this exhibition, but I would remove two drawings, especially the one showing a hand grasping a flower, and would want to see it sharper and more polished.
Awarding Tomer Rosenthal the Osnat Moses Prize for a Young Artist f0r the Year 2021 for “Midnight,” works which are not mainstream, is an interesting and hopeful move.
Jerusalem Artists’ House.
Tomer Rosenthal/Midnight. Exhibition of winners of Osnat Moses Prize for a Young Artist for 2021.
Curatorial guidance: Eli Petel