סיכום ראשוני של הביאנלה ה 57 בוונציה

התערוכה המרכזית של הביאנלה ה 57 בוונציה VIVA ARTE VIVA היא אחת החלשות  ביותר הזכורות לי. אם לא די בכך שלא ניתן לאתר חוט שידרה רעיוני כלשהוא בתערוכה שאצרה Christine Macel הצרפתיה הרי ריבוי העבודות הבינוניות, הלא מענינות ,יוצרות מה שנראה כמו תפאורת אמנות יותר מאמנות. הביאנלה  56 אותה אצר אקאי אוונווזר (Okwui Enwezor) ,הראשונה שנאצרה על ידי אוצר ממוצא אפריקאי, נחשבה על ידי רבים כפוליטית יתר על המידה וקודרת. מסל אצרה תערוכה המתנהגת ככלבלב מאולף שמזכיר לבעליו טבע, על הפראות והסיכון, רק  כהד קלוש מאד .מתשעה פרקי התערוכה הבינלאומית הראשית ,על 120 האמנים שמשתתפים בה ,יצאתי  עם מעט מאד: תחושת מיאוס מהעבודה הנצלנית- צדקנית של Olafur Eliasson , אמן כוכב ,שמציג את Green light , סדנת בניית גופי תאורה גיאומטריים  ולימוד שפה לפליטים בכניסה לביתן הראשי בגרדיני . הפליטים,כמו אנשים שהובאו בזמנו לשמש מייצגים חיים בתערוכות הבינלאומיות של המאה ה 19 חביבים וחיובים ,בדיוק הסוג (והכמות) שאירופה הייתה מוכנה לקדם בברכה. אפשר לצלם, נועזים יכולים  לעבוד איתם יחד והצופים כולם יכולים, ללא מאמץ ,למרק את המצפון .

Green light An artistic workshop Conceived by Olafur Eliasson
Green light
An artistic workshop
Conceived by Olafur Eliasson

היו מספר מצומצם מאד של עבודות מרשימות, רובן בחלק הראשון של התערוכה שנערך בגרדיני.  חלקה השני, בארסנלה נע בין מביך למשעשע אם  אכזבות ספציפיות כמו עבודה של ארנסטו נטו המצוין הניראית כאילו עברה דילול או נעשתה בהשראתו על די אמן מוצלח פחות. מעט העבודות הטובות בחלק זה,כמו עבודה מצוינת של קאדר עטייה,

Kader Attia Narrative Vibrations Venice 2017
Kader Attia Narrative Vibrations Venice 2017

טבעו בים של מה שנראה כמו נסיון לרצות כל טעם, לא לנגוע בנקודות מחלוקת ולהעביר את הסיסמאות הקלישאתיות ביותר על אמנות כמין דבק מאחד.

Ernesto Neto, Um Sagrado Lugar (A Sacred Place) (2017)
Ernesto Neto, Um Sagrado Lugar (A Sacred Place) (2017)

הביתנים הלאומיים מהווים הפעם את החלק החשוב בביאנלה לצד ביתנים לאומיים טובים בגרדיני – הכוונה בעיקר לביתן האוסטרלי ,הצרפתי, השוויצרי הרוסי והמצרי שבולטים בגרדיני הרי בארסנלה יש הפעם שורת ביתנים מצויינים והכוונה בעיקר לגיאורגי, לדרום אפריקאי, לסינגפורי אך בראש ובראשונה לביתן המשובח של ניו זילנד. מעבר לכל אלו מוצגות בוונציה,במחסות ובמקביל לביאנלה שורת תערוכות מרתקות, חלקן אף מעולות.

Dapunta Hyang: "Transmission of Knowledge" Singapore   Pavilion
Dapunta Hyang: “Transmission of Knowledge” Singapore Pavilion

(על הביתנים הלאומיים המענינים ביותר, ותערוכות הלווין – בפוסטים הבאים)

הרשמה לניוזלטר הפירסומי השבועי של “החלון” בנושאי אמנות, אירועים ותערוכות חדשות –    www.smadarsheffi.com/?p=925  (הרישום נפרד מהרישום לבלוג )

לקבלת הודעות לגבי סיורי אמנות מיוחדים עם ד”ר סמדר שפי, כולל סיור בביאנלה בונציה באוקטובר 2017 וכן הדרכה לפני נסיעה לביאנלה לנוסעים עצמאיים אנא כיתבו ל  thewindowartsite@gmail.com

ד״ר סמדר שפי

ד״ר סמדר שפי

סמדר שפי היא מבקרת אמנות, אוצרת וחוקרת אמנות ותרבות עכשווית. מאז 2013 היא האוצרת לאמנות עכשווית במוזיאון בית ביאליק בתל אביב.
ב 2019 ייסדה את CACR – המרכז לאמנות עכשווית רמלה והייתה האוצרת הראשית שלו עד לסגירתו ב 2024.היא מבקרת אמנות וחוקרת של אמנות ותרבות עכשווית. לשפי תואר שלישי בתולדות האמנות מהאוניברסיטה העברית והיא מרצה בבית הספר לעיצוב וחדשנות במכללה למנהל בראשון לציון ובמסגרות חוץ אקדמיות בהן ‘בית לאמנות ישראלית’.
שפי הייתה מבקרת האמנות של עיתון הארץ בשנים מ-1992 עד 2012, ושל גלי צה”ל מ-2007 עד 2023.

אפשרויות שיתוף:

השארו מעודכנים - בלוג החלון

אנא הכניסו את כתובת המייל שלכם ושימו לב: כדי לסיים את תהליך ההרשמה עליכם לאשר את המייל שתקבלו מהאתר
To join The Window mailing list please type your e- mail address and confirm. Note: you will receive notifications only after you confirming an e- mail sent to you from The Window

ארכיון פוסטים

Accessibility