ובהמשך לעניין הצנזורה בשנקר

Guerrilla Girls 1985
Guerrilla Girls 1985

ברוכה הבאה פרופ’ תמיר לדיון על הצגת נשים באמנות – תערוכת הבוגרים היא מועד קצת מאוחר מידי לדון עם הסטודנטים בנושא. כדאי היה למצוא זמן לכך במהלך ארבע שנות הלימודים .
נדרש כנראה סולם גבוה במיוחד כידי לרדת מעץ הצנזור שהפעילה נשיאת שנקר כנגד העבודה של ים עמרני בתערוכת הבוגרים.

ים עמרני איילת שקד פרט מסדינים 2016
ים עמרני איילת שקד פרט מסדינים 2016

YNET ב    היא מצוטטת כמי שאומרת “אין פה אמירה פוליטית אלא אמירה סקסיסטית על אישה שבמקרה היא גם אישיות פוליטית, החלטתי לצנזר את תמונתה של השרה. כך הצופה לא יראה את פניה מעל תמונת העירום.. אנחנו מגנים על חופש הביטוי ועל אמירות שנויות במחלוקות … הייתי נוהגת בדיוק כך ומצנזרת את העבודה גם אם הדיוקן היה של זהבה גלאון או חנין זועבי. המסר הוא שיש הבחנה ברורה בין אמירה פוליטית לבין משהו שיש בו הקטנה של האישה בהצגת העבודה. הצגה פוגענית של אישה בעיניי זה לא חופש ביטוי”.

Jean-Auguste-Dominique Ingres, Odalisque
Jean-Auguste-Dominique Ingres, Odalisque

הדיון , כפי שציינתי בביקורת התערוכה  https://www.smadarsheffi.com/?p=5569 נמשך באינטנסיביות מאז שנות ה 70 אבל דוגמא ממצה ואהובה ורלבנטית במיוחד היא הפוסטר שהפיצו ה Guerrilla Girls  במקביל לתערוכה An International Survey of Recent Painting and Sculpture שנערכה במטרופוליטן  בניו יורק עם 13 אמניות מתוך 169 מציגים .

נכון להיום אפשר רק לשאול עם בשנקר היו מצנזרים  את אנגר, מונה ופיקסו?  או שעירום  נשי בסדר כל עוד לא מדובר באישיות פוליטית?

MONET 1863 DEJEUNER SUR L'HERBE
MONET 1863 DEJEUNER SUR L’HERBE

הפעלת צנזורה על אמנות, במוסד הוראת אמנות, בעיתית ביותר. הבחירה להסתתר מאחורי טיעונים אנטי סקסיטיים , במוסד שכפי הנראה לא טרח להתייחס לנושא באופן ביקורתי אפקטיבי בעבר, גובלת באבסורד.

לקבלת הודעות לגבי סיורי אמנות מיוחדים עם סמדר שפי מספטמבר  2016 אנא כיתבו לthewindowartsite@gmail.com .  

הרשמה לניוזלטר הפירסומי השבועי של “החלון” בנושאי אמנות, אירועים ותערוכות חדשות – www.smadarsheffi.com/?p=925 (הרישום נפרד מהרישום לבלוג )

ד״ר סמדר שפי

ד״ר סמדר שפי

סמדר שפי היא מבקרת אמנות, אוצרת וחוקרת אמנות ותרבות עכשווית. מאז 2013 היא האוצרת לאמנות עכשווית במוזיאון בית ביאליק בתל אביב.
ב 2019 ייסדה את CACR – המרכז לאמנות עכשווית רמלה והייתה האוצרת הראשית שלו עד לסגירתו ב 2024.היא מבקרת אמנות וחוקרת של אמנות ותרבות עכשווית. לשפי תואר שלישי בתולדות האמנות מהאוניברסיטה העברית והיא מרצה בבית הספר לעיצוב וחדשנות במכללה למנהל בראשון לציון ובמסגרות חוץ אקדמיות בהן ‘בית לאמנות ישראלית’.
שפי הייתה מבקרת האמנות של עיתון הארץ בשנים מ-1992 עד 2012, ושל גלי צה”ל מ-2007 עד 2023.

אפשרויות שיתוף:

השארו מעודכנים - בלוג החלון

אנא הכניסו את כתובת המייל שלכם ושימו לב: כדי לסיים את תהליך ההרשמה עליכם לאשר את המייל שתקבלו מהאתר
To join The Window mailing list please type your e- mail address and confirm. Note: you will receive notifications only after you confirming an e- mail sent to you from The Window

ארכיון פוסטים

Accessibility